Меню
Shop
Additional
ТЕЛЕФОН

0883 600 002

00

Cart

Намирам разлика в дизайна на опаковката на продукта, това трябва ли да ме притеснява?

Подобни актуализации в дизайна на опаковките се случват регулярно, не зависят от нас и се правят по решение на съответния производител. Не следва да бъдат повод за притеснение, тъй като произход, състав и качество на продукта се запазват едни и същи.

За повече информация, всеки потребител може да направи своя независима справка или запитване до съответния производител. Официалните уебсайтове на партньорите, с които работим са както следва:

ZeinPharma® – https://www.zeinpharma.de/

NaturesPlus® – https://naturesplus.co.uk/ и  https://naturesplus.com/

ESN® – https://www.esn.com/

Medex® – https://en.medex.si/ и  https://medex.si/

 

Продукта, който закупих е без вторична картонена опаковка. Това трябва ли да ме притеснява?

Отсъствието на допълнителна картонена опаковка е продиктувано единствено от практически съображения, свързани с транспорта на продуктите до България. В преобладаващия случай продуктите са без картонена опаковка, с което се постига относително по-добра вместимост и по-ниско обемно тегло на пратките при въздушен и морски транспорт, а също така и по-малко физическо изхабяване на картонената опаковка при последващия транспорт до краен клиент.

Съставът и качеството на продукта са едни и същи, без значение от наличието или липсата на вторична картонена опаковка. Първичната опаковка осигурява достатъчна степен на сигурност против нежелано разопаковане като освен с капачка, всяка кутийка е защитена още с допълнителен стикер под капачката с надпис “SEALED FOR YOUR PROTECTION” (който се разкъсва при първоначално разопаковане).

 

Защо по опаковките на някои продукти лиспват български надписи?

Всеки продукт е облепен с български етикет, придружаваща листовка с изискуемата информация на български език.

 

За някои продукти има разлика в препоръчваната дневна доза между вашето указание и предписанието на производителя. На какво се дължи това?

Подобни вариации се дължат на максимално допустимите количества витамини и минерали, разрешени за дневен прием по българското законодателство и ограничени с Указанието за употреба на български език.

 

По кое време на деня е препоръчително да приемам добавки?

Препоръчваме да приемате добавките между храненията с много вода (поне 200 мл) или заедно с храната. Извън изрично посочените изключения, е желателно да се избягва прием на добавки сутрин на гладно. По този начин ежедневната доза се обработва от организма заедно с храната и това допринася за най-ефективно действие, а също ви предпазва от раздразнение на стомаха.

 

Къде се произвеждат добавките които предлагате?

NaturesPlus: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в селцето Мелвил, в непосредствена близост до гр. Ню Йорк, САЩ.

ZeinPharma: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в Наухайм, на около 35 км северно от Франкфурт, Германия.

ESN: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в град Елмсхорн, на 30 км северно от Хамбург, Германия.

Maxi Nutrition: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в Бергиш Гладбах, на 10 км източно от Кьолн, Германия

Bioherba: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в с. Руен на 10 км от Пловдив България

 

Хранителната добавка има имирис. Това означава ли че не е годан за употреба?

Не. По всяка вероятност миризмата се дължи на някое от съставните вещества. При правилно съхранение и в рамките на посочения срок за годност, миризмата не следва да е знак за влошено качество.

 

Натурални ли са продуктите които предлагате?

Всички продукти, които предлагаме се произвеждат от съставки с природен (натурален) произход, а някои от тях са органично сертифицирани (и имат надпис Organic на опаковката).

 

Какъв е препоръчителния прием на добавките? Възможно ли е да превиша дозата?

Препоръчителната доза за дневен прием е указана на етикета за всеки отделен продукт. По-високи дози е възможно да приемате, само ако са предписани от медицинско лице, предвид индивидуални и моментни здравни нужди. В тези случаи обикновено се вземат под внимание редица определящи фактори: пол, възраст, тегло, двигателна активност, заболявания, метаболизъм и други. В общия случай по-голямото количество няма да доведе до по-добър резултат, а редовният прием в указаните количества.

 

Как да разбера коя добавка е най-правилната за мен?

Това зависи от респективните пол, възраст, стил на живот и конкретните здравни нужди. Серии са посветени на мъжкото и женското здраве, на здравето на най-малките, както и на по-възрастните. Специални добавки са предвидени за спортуващите, както и за тези, които водят по-пасивен начин на живот. За ваше улеснение в търсенето, продуктите на сайта са категоризирани по съответните им приноси към здравето.

 

Колко време трябва да приемам добавки за да видя ефекта?

Отговорът на този въпрос е строго индивидуален, но нашият опит до момента показва, че след около месец редовен прием потребителите ни дават обратна връзка за осезаем ефект. Приемът на витамини и хранителни добавки може да бъде и профилактичен.

 

Веднъж отворен, какъв е срокът на годност на продукта?

Срокът на годност и условията за съхранение на продукта са указани на опаковката. Съхранявайте хранителните добавки на хладно място, далеч от светлина и добре затворени, за да се погрижите за тяхната максимална ефективност върху вашето здраве.

 

Могат ли да се появят странични ефекти?

За хранителните добавки, които предлагаме няма регистрирани случаи на проява на странични ефекти. При следване на инструкциите за прием, следва всичко да е наред.

 

Мога ли да приемам добавки, без лекарско предписание?

Не е необходимо лекарско предписание или рецепта, за да приемате натуралните добавки и витамини, които внасяме.

 

Лекуват ли хранителните добавки?

Този въпрос е от изключителна важност. Хранителните добавки не са лекарствени средства и не заместват назначено от лекар лечение.

 

Мога ли да приемам хранителни добавки в комбинация с лекарства?

Няма регистрирани противоречия между хранителните добавки, които внасяме и лекарствени продукти. Ако имате притеснения, все пак ги обсъдете с Вашия лекар.

 

Подходящи ли са добавките за диабетици?

Количеството на захари в продуктите, които внасяме е ясно обозначено на всеки продукт. Таблетните и капсулни форми на практика не съдържат захари и са подходящи за диабетици.

 

Подходящи ли са продуктите за Вегани и Вегетарианци?

Изрично сме обозначили всеки един продукт, който е подходящ за вегетарианци, съответно за вегани. Преобладаващата част от продуктите, които предлагаме са именно такива – не съдържат съставки от животински произход, затова са изключително подходящи за вегетарианци и вегани.

 

Имам алергии, възможно ли е добавките да са противопоказни за мен?

Хранителните добавки, които предлагаме са натурални и повечето от тях са изрично обозначени със символ “Хипоалергенни”. За повече информация и детайлен състав, молим да се запознаете с листовката на продукта преди прием.

 

Мога ли да върна продуктите които съм закупил?

1.При получаване на поръчаната стока от Куриер, Потребителят е длъжен да провери:
• наличие и цялост на предпазен стикер на капачка;
• следи от счупване или надраскване по опаковката;
• срок на годност;
• наличие на издадена касова бележка или друг документ за покупка;
• физически доставената стока да отговаря на поръчаната по вид, грамаж, вкус, цвят, размер.

При установяване на различия между поръчано и доставено (вид, количество, вкус, размер и т.н.), Потребителят следва веднага да уведоми Куриера и има право да откаже да приеме стоката.

2. Рекламация на стока се приема до 14 дни след извършване на доставката. Не се приемат рекламации, когато:
• стоката е разпечатана след доставката;
• външният вид на стоката е нарушен;
• извършена е консумация на продукта;
• продуктът е съхраняван на неподходящо за целта място;

3. Рекламации не се приемат без да бъде предоставен документ за покупка (касова бележка, фактура).

4. При необходимост от връщане на сума платена с банкова карта, възстановяването ще бъде направено само по сметката на картата, с която е направено плащането.