За тези хора, които в момента правят диети за контрол на теглото хитозан несъмнено е добро средство за правна защита, познато на фитотерапия; както видяхме вчера, терапия, която се състои в използване на лечебните свойства на самите растения за предотвратяване или в някои случаи лечение на различни заболявания.

Хитозанът е продукт, получен от хитин, напълно естествен полимер, извлечен от кожичките на някои морски ракообразни, който се представлява като вторият най-разпространен естествен полимер след целулоза.

Поради механизма си на действие, той се превърна в голям съюзник, когато става въпрос за диета за контрол на теглото, тъй като след поглъщане, това вещество достига до стомаха, където привлича различните липиди, които след попадат в неговата структура, се елиминират чрез екскреция.

По този начин част от погълнатата мазнина става неабсорбираща се, така че нейната калорична стойност е напълно нулева.

Известно е, че хитозанът може да улови до 5 пъти собственото си тегло в мазнините, инхибирайки абсорбцията на приблизително една 15 или 20% от мазнината, която поглъщаме чрез хранене.

Какво е хитозан?

Хитозан е продукт, получен от хитин, напълно естествен полимер, който се извлича от кутикулите на морските ракообразни, като е вторият най-разпространен естествен полимер след целулоза.

Това е продукт, който няма странични ефекти, така че неговото използване е прилагано дори в различни области, пряко или косвено свързани със здравето: от биохимията до медицината, чрез козметиката и самото хранене.

Предимства и свойства на хитозана

Характеризира се, защото не се абсорбира или насочва, така че не добавя калории към ежедневната диета. Освен това, когато достигне до стомаха и е в кисела среда, тя е в състояние да улови наличните липиди, така че те ще бъдат елиминирани чрез екскреция. Поради тази причина, употребата на хитозан се препоръчва като съпътстваща добавка при диети за намаляване на теглото, тъй като част от мазнината, която поемаме чрез диетата, не може да се абсорбира, когато бъде уловена от този продукт, така че те имат стойност нулев калоричен

Хитозанът е идеален за диети за отслабване

Той става един от най-интересните природни продукти като хранителна или хранителна добавка в диети за отслабване, главно защото е в състояние да улови мазнините за по-късно елиминиране. Можете да го намерите в билкари или специализирани диетични магазини, а консумацията му е изключително проста, тъй като можете да я купите под формата на капсули, които лесно могат да се вземат с голяма чаша вода.

Също така е удобно да приемате между 1.5 и 2 литра вода на ден, не само защото помага за правилното му усвояване, но и защото е полезно вътрешно да пречистим тялото.

Други свойства на хитозана

В допълнение към ползите от хитозана, за да отслабнете и да отслабнете, знаете ли, че той предлага и други интересни свойства? Например, той е полезен за:

  • Намаляване на високия холестерол и триглицеридите: В случай на висок холестерол, Хитозанът също така предоставя полезни качества за здравето, благодарение на факта, че като помага на тялото ни да не абсорбира мазнините, които намираме в различните храни, които консумираме, това ни помага да намалим нивата на LDL холестерола, времето на HDL (или добрия) холестерол се увеличава.
  • Понижава високото кръвно налягане: В случай на високо кръвно налягане, хитозанът също е много интересен натурален продукт, тъй като помага много положително, когато става въпрос за намаляване на високото кръвно налягане.
  • Идеален срещу хеликобактер пилори и срещу гъби: В случай на инфекция от Helicobacter Pylori. Истината е, че хитозанът е много интересен, благодарение на факта, че помага за борбата с инфекцията. Освен това, той помага да се намали способността на гъбите да се възпроизвеждат.

Хитозан като добавка може да откриете тук.